SEO

De term SEO (Search Engine Optimization) staat voor zoekmachineoptimalisatie. Dit betekent: hoe goed scoort jouw website voor Google? Het resultaat hiervan bepaald grotendeels jouw ranking in Google.

Search Engine Optimization

SEO is een ontzettend breed begrip. Bij veel klanten zien we vaak dat dit als een zeer grijs gebied wordt ervaren. Met SEO kan het namelijk gebeuren dat je ontzettend veel tijd in een bepaald onderdeel stopt, maar het resultaat pas over enkele maanden zichtbaar is.

Techniek, content en linkbuilding

SEO is een combinatie van techniek, content en linkbuilding. Technische SEO geeft bijvoorbeeld aan hoe goed je website is gebouwd, hoe gebruiksvriendelijk die is, de snelheid of de grootte van je afbeeldingen. Met content bedoelen we bijvoorbeeld teksten die SEO proof zijn geschreven. Denk bijvoorbeeld aan het juiste gebruik van H1 of H2 koppen en het terug laten komen van de juiste zoekwoorden in je teksten. Linkbuilding wordt wel eens vergeten, maar kan gezien worden als een zeer belangrijk onderdeel. Deze term geeft namelijk aan hoe vaak je binnen je eigen website pagina’s naar elkaar laat verwijzen, maar ook hoe vaak een externe website naar jouw website verwijst. Deze drie onderdelen zorgen er met elkaar voor hoe hoog jouw positie binnen Google is.

Neem contact met ons op!

Wil je een gratis SEO check? Vul hieronder jouw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

βœ…

Op gesprek

We starten altijd met een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek leren we elkaar kennen en horen wij graag waar de behoefte ligt. Belangrijk hierbij is dat we alvast kijken naar de globale doelen van de marketing.

Voorstel maken

Op basis van het gesprek gaan we een voorstel maken. In dit voorstel beschrijven wij via welke weg we de gestelde doelen kunnen behalen.

😎
πŸ™ˆ

Voorstel bespreken

In deze fase gaan we het gemaakte voorstel bespreken. Afhankelijk van de behoeften en de grootte van het voorstel bespreken we dit via de mail/telefoon of door een gesprek op locatie.

Aan de slag!

Bij akkoord op het voorstel gaan we aan de slag. In eerste instantie zorgen we ervoor dat de basis per kanaal goed ingesteld staat. We vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat alles goed meetbaar is. Nadat de basis staat, gaan we bezig met de uitvoer.

πŸ˜‰
😎

Analyseren en optimaliseren

De analyse is een van de belangrijkste onderdelen van online marketing. Op basis van de analyse van het marketing kanaal kunnen we namelijk gaan optimaliseren. In ieder traject pakken we dit onderdeel. Maandelijks zullen we de klant een terugkoppeling geven van de resultaten en de doorgevoerde optimalisaties.